perjantai 14. maaliskuuta 2014

Mistä on pienet lapset tehty?

Mistä on pienet tytöt tehty,
mistä on pienet tytöt tehty?
Sokerista, kukkasista,
inkivääristä, kanelista.
Niistä on pienet tytöt tehty!

Mistä on pienet pojat tehty,
mistä on pienet pojat tehty?
Etanoista, sammakoista,
koiranhännän tupsukoista.
Niistä on pienet pojat tehty!

-Englantilainen kansanruno-
Suom. Kirsi Kunnas


Tämä päivitys ei nyt varsinaisesti liity imetykseen, vaan yleisesti lapsen terveyteen. Tulevaan ammattiini kuuluu paljon muutakin kuin vain imetys. Löysinkin hyvän ystäväni kätköistä upean teoksen joka suorastaan provosoi puhumaan aiheesta. Sama se mitä tehdään, kaiken pohjalla on se oma päätös. Sen päälle tulee ne lukuisat muut tekijät jotka vaikuttavat siihen kuinka helpolla tavoite saavutetaan.


"Äiti, sinä päätät"   Visa 2012

Verneri.net: sikiöaikaisesta alkoholialtistuksesta
Stumppi.fi: tupakointi raskausaikana

Ja tässä kohdin onkin huomattava, jotta voi hoitaa lasta, on hoidettava äitiä ja koko perhettä. Luulen, että osittain tästä syystä lastenhoitotyö kiinnostaa erityisesti, koska sillä osa-alueella korostuu suuremman kuvan vaikutus. Eihän tuosta ole pitkä aika kun pelkkää lasta hoidettiin, nyt osa hoidosta keskittyy myös muuhun perheeseen.

No saahan tästä sittenkin aasinsillan vedettyä imetykseen. Osittain äidin imetyksen onnistuminen, tai se kuinka helpolla hän onnistuu, on kiinni ympäristötekijöistä. Jos hän on täysin tuetta tai ei saa ajantaiseen tietoon pohjautuvaa tukea, tie voi olla kivikkoinen. Tällöin tukiryhmän vertaistuki voi olla korvaamaton apu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti