tiistai 15. huhtikuuta 2014

Biological Nurturing; helppo imetysasento ilman vaikeita muistisääntöjä.Ja taas löytyi uusi tapa auttaa lasta mm. imuoteongelmissa. Kyseessä on biological nurturing, eli käytännössä äiti käy taaksenojaavaan istuma-asentoon, ei kuitenkaan selinmakuulle. Taakse runsaasti tyynyjä tai muuta tukea jotta olo on mahdollisimman hyvä ja sitten vain lapsi vatsalleen esimerkiksi vatsan yli pötköttelemään. Toinen nimitys tälle asennolle on Laid back breastfeeding.

Riittää kun vauvan asettaa itsensä päälle masulleen. Tärkeintä on että navat ovat vastakkain, vatsa vatsaa vasten. Äiti saa lapsen tuntemaan olonsa turvalliseksi kun hän laskee kätensä jo luonnostaan lapsen selälle. Lapsen poski on jossain rinnan lähellä. Vauva voi ihan itsekseen hamuta rinnanpään suuhunsa tai äiti voi halutessaan myös työntää rintaa lapsen ulottuville.


Videolla alkaa tapahtua 1:20 kohdilla, vaikka ennen sitäkin on hyödyllistä johdantoa.

Tämän asennon etuina ovat ennen kaikkea helppous, äiti voi rentoutua ja saada kädet vapaiksi. Asento voi auttaa mm. jos on suihkutissit, matalat rinnanpäät, suuret rinnat tai imuoteongelmia.

Asentoa voi muokata joko lapsi pötköttää äidin vatsalla poikittain, pituussuunnassa, kainalon kautta tai olan yli nurinpäin. Katso hyvät kuvat asennoista.

Kohta kohdalta ohjeet mukavaan asentoon.

Ja miksi tämä oli minulle jokseenkin hämmentävää tietoa, johtui ensimmäisestä saamastani imetysohjauksesta. Silloin minut ohjattiin kunnolla istumaan, rintojen oli saatava roikkua alaspäin ja maan vetovoima saisi osaltaan auttaa maitoa valumaan ulos. No ohjaus ei tapahtunut ihan näillä sanavalinnoilla, mutta tämä mielikuva niistä tuli. Mutta ihanin lausahdus tuli heti lapsen synnyttyä, lapsen pitäisi antaa kosketella rintaa. Ne kuulemma tykkäävät kosketella kaikkea pyöreää.

Lähteet:
Biological nurturing: Recipe
LLLI: Laid-back breastfeeding, or Biological Nurturing
Breastfeeding USA: Some Ins and Outs of Laid-Back Breastfeeding
Nurture Normally: Flat and Inverted Nipples

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti