Kuka olen?

Olen kahden pienen lapsen äiti, terveydenhoitajaopiskelija ja imetystukiäiti.

Tässä blogissa jauhan aikalailla vain imetyksestä. Omat lähtökohtani ovat varsin herkulliset, esikoiseni sain Irlannissa ja kuopuksen Suomessa. Kummassakin maassa sain aivan omanlaisensa imetysohjaukset ja suositukset, joita on mukava muistella. Maiden suurimpana erona kuitenkin koen edelleen asenteet, joihin jaksan ajoittain palata unohtamatta omaa mielipidettäni.

Terveydenhoitajaopinnoista sen verran, että osana opintojani suoritin WHO:n imetysohjaajakoulutuksen 2014.

Tottahan jokaisella on oltava myös harrastus; minulle se on vapaaehtoistyö. Olen käynyt 2012 imetystiedon peruskurssin, 2013 tukiäitikurssin. Sitemmin olen päässyt myös kouluttamaan äitejä ja tulevia tukiäitejä näiden kurssien merkeissä. Koulutukset ja työ itsessään ovat avartaneet hurjasti näkemystäni imetyksestä sekä Suomen ihanat tukiäidit tarjoavat varsin säännöllisesti välipalaksi kivoja oivalluksia täydentämään tätä matkaa. Sanoisin tätä reissua henkisen kasvun matkaksi, viisi vuotta takaperin minunkin mietteet olivat varsin särmikkäät, mutta onneksi edellä mainitsemani seikat ovat tehneet tehtävänsä.

Löysin peruskurssin aikaisen kommenttini kun ensimmäisen kerran vierailin imetystukiryhmässä: "Mukava oli olla, ihan odotan seuraavaa kertaa, vertaistuen merkitys löi ihan ällikällä kun jotenkin oli tottunut yksinään miettimään asioita."

Tätä sirkusta pyörittää mukavasti puuhailu imetysaiheisen opinnäytetyön parissa, jonka rinnalla on mukava kirjoittaa tätä blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti